A Lányok Napja ugyan nem a kicsiknek és szüleiknek szól, mégis fontosnak tartom írni róla. Az én lányom még csak 9 lesz, de már egyértelműen látszik, hogy a logikai, összeszerelős, építős, színekkel kombinálós terület lesz az övé. Robotot épített már. 🙂

Tudjuk mindannyian, hogy leginkább férfiak dolgoznak a tudományos és informatikai területeken, holott a lányok képességei nem maradnak el a fiúk képességeitől. Bátorítani kell őket, hogy bizony tegyék csak magukat próbára a matek, informatika, tudományok területén is, ne hagyják magukat elnyomni.

Ha a te lányodat is az eddig inkább fiúsnak elkönyvelt területek érdeklik, érdemes nézelődni, információt gyűjteni, és támogatni természetesen.

A Lányok Napja – de mi is ez?

A Lányok Napja országos rendezvény, célja, hogy a lányok inspirációt, bátorítást, támogatást kapjanak a pályaválasztáshoz. Olyan területeken kiemelten, amelyeket eddig nagyrészt a fiúk érdeklődési körébe tartozónak véltek, vélnek még ma is.

2019-re elég nagy számokról beszélhetünk, 250 iskola 10 ezernél is több fiatal lány tanulója kapott lehetőséget, ötletet, információt, részt vehettek egyetemek, techcégek, kutatótintézetek által szervezett programokon.


Ezen a napon, április 30-án az országos szinten legjobbnak tartott egyetemek, vállalatok, kutatóintézetek engedik be a lányokat a kulisszáik mögé, bátorítják őket, hogy nyugodtan válasszanak tudományos, műszaki, vagy tech szakmát, ha az érdekli őket.

A lányoknak. A lányok alatt ebben az esetben általános iskolás, felső tagozatos, vagy középiskolás diáklányok értendők. Ők kapnak lehetőséget, hogy ellátogatva a kiszemelt intézménybe, interaktív programokon vehessen részt, bepillanthassanak az informatika és egyebek világába.

A dátum: 2019. április 30. kedd

Ezen a napon lehetőség van egy csomó érdekes dolog felfedézésésre. Ki tudja, talán a robotika érdekli, esetleg a környezettudatosság, informatika, rengeteg olyasmi, ami nem szokványos választás egy lánytól, még ma sem.

A fő területek a természet- és mérnöki tudományok, technológia, matek. Érdemes átnézni a programlistát, ellátogatni mindenhova, ami felkelti a lányod érdeklődését.

Lányok Napja

Mi történik a Lányok Napján?

Csupa izgalmas, semmi szokványos és unalmas. Nem tanítás, nem kötelező program. Ezek helyett a kíváncsiság kielégítése, eszközök, technikai vívmányok kipróbálása, felfedezése, a már előbbre járók tapasztalatainak meghallgatása a program.

Ehhez pedig nem kell sokat előre tenni, ki kell választani a szimpatikus programot, jelentkezni árpilis 25-ig, aztán elmenni és élvezni a napot, a végén pedig bezsebelni a névre szóló emléklapot.

Hagyjuk a lányokat, inspirálódjanak, legyenek bátrak, felfedezők.

Bővebb infó és programok: http://lanyoknapja.hu/Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!