Borsodban is felkutathatják diákok a “helyi hősöket”

Már csak néhány hét van hátra a Leleményes hőseink elnevezésű programból, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális államtitkársága kezdeményezésére hirdetett meg a Nemzeti Művelődési Intézet.

A különleges projektre február 15-ig általános és középiskolás tanulók jelentkezését várják Borsod-Abaúj-Zemplénben is.

A Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodája közölte: azon települések és városrészek fiataljaira számítanak, akik érdeklődnek lakóhelyük történelme, értékei, valamint aktuális folyamatai iránt, emellett motivációt éreznek a cselekvésre is.

A program lényege, hogy a tanulók felkutathatják lakhelyük “helyi hőseit”, azaz a településért aktívan cselekvő, példamutató embereket. A példaképüket bemutathatják egy választott honlapon, emellett kortársaik bevonásával helyzetelemzés készíthetnek a tapasztaltakról, így feltérképezhetik, mire van szükségük az ott élőknek. Ez alapján dolgozhatják ki közösségi projektjüket, amit meg is valósíthatnak.

A csatlakozó diákok megyei felkészítő napokon sajátíthatják el az ötleteik megvalósításához, valamint a programban való részvételhez szükséges ismereteket. Az ifjúsági közösségek által bemutatott projektek és tervek közül a legjobbakat a Nemzeti Művelődési Intézet szakmailag segíti.


Megyénként egy középiskolás, valamint egy általános iskolás csoport kezdeményezését karolja fel az intézet.
A programban három fiatalból, valamint egy felnőtt segítőből álló csoportok vehetnek részt, regisztrálni a projekt weboldalán – www.lelemenyeshoseink.hu – lehet.

Forrás: MTI


Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!