Az elmúlt napokban már több mint 10 ezren töltötték ki azt az internetes kérdőívet, amely az iskolai buszos kirándulások feltételeinek lehetséges változtatásáról szól.

Az online kérdőívet most az iskolákon keresztül a szülők is megkapják e-mailen, mert “szeretnénk minél több szülő véleményét megismerni” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.

“Három kérdésben várjuk a véleményeket:

  • a külföldi többnapos, több országon áthaladó iskolai kirándulásoknál az éjszakai utazás korlátozásáról,
  • a buszsofőrök egészségügyi alkalmassági
  • és a gyermekeket szállító járművek műszaki alkalmassági követelményeinek lehetséges változtatásáról” – közölte az államtitkár.

Felidézte: a kormány a magyar diákok és tanárok halálával járó veronai busztragédia után döntött úgy, hogy párbeszédet indít az iskolai buszos kirándulásokról, mert azt szeretnék, hogy a veronai tragédiához hasonló esetek a jövőben ne legyenek.

A kormány az online konzultáció eredményeitől függően dönt arról, hogy kezdeményez-e szigorításokat. A kérdőívet március 20-ig lehet kitölteni a konzultacio.kormany.hu honlapon.


Forrás: MTISzólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!