Türelem, lassan a végére érsz az első trimeszternek, és a némileg könnyebb másodikba lépsz. Ez egyben persze azt is jelenti, hogy még néhány hétig szenvedhetsz a már eddig is tapasztalt kellemetlenségektől.

Terhességi tünetek: 10. hét

Még mindig kínozhat a folyamatos fáradtság, a rosszullétek, az ételekkel kapcsolatos érdekes változások, a kívánósság és a finnyásság. És persze vannak még mások is.

 • Határozottabban jelentkezhet a gyomorégés, és különféle emésztési panaszok. A gyomorégés ellen azon kívül, hogy odafigyelsz arra, hogy mit eszel meg, csak két bevált tippem van.
  Az egyik, hogy ne feküdj le rögtön evés után még akkor sem, ha úgy érzed, az asztalnál ülve, vagy éppen állva fogsz elaludni. Persze evés közben sem tanácsos feküdni.
  A másik szintén az ággyal és alvással kapcsolatos, hogy emeld meg a fejedet, kissé magasabb párnákat használj. Ez jó tipp lesz majd akkor is, amikor a kisbabád bukik. Akkor is az egyik javaslat az lesz, hogy emeld meg az ágy felső részét egy kicsit. Ez segít a gyomornedveket és tartalmat a megfelelő mélységben tartani.
 • Ide tartozik még a folyamatos és iszonyú kellemetlen puffadás, gázképződés is. Hiába tudod az okát, tudniillik a hormonjaid játszanak, attól még nem lesz jobb. Nincs más megoldás, kerülnöd kell a puffadást okozó ételeket és italokat.
 • Tapasztalhatod még a fokozott folyást is, mint kicsit érthetetlen terhességi tünetet. Persze az ösztrogén az okozója. Ártalmatlan, sőt szükséges a nemi területed kényes flórájához.
Terhességi tünetek: 10. hét
 • Kellemetlen terhességi tünet a fejfájás, jöhet alkalmanként és szinte állandóan is. Több minden is kiválthatja, a fáradtság, éhség, stressz, és persze a hormonok is. Ne gyógyszerezd túl magad, előbb kérdezd meg az orvosodtól, hogy mit javasol, mit szedhetsz biztonsággal.
  Segíthetnek egyszerűbb módszerek is, mint a sötét szobában pihenés, borogatás, friss levegő. Ha már kifejezett migrénre gyanakszol, itt olvashatsz róla.
 • A folyamatos fáradtságot kiegészíti a szédülés, gyengeség érzete. Ilyenkor ülj vagy feküdj le a bal oldaladra. Ezzel fokozhatod a szív vérellátását. Lassú mozdulatokat végezz csak. Igyál, lélegezz nagyokat, pihenj.
 • Láthatóvá válnak a vénáid, szerte az egész testeden akár. Nincs mit tenni ellene, majd eltűnnek. A feladatuk viszont nagyon fontos, hiszen a születendő gyermeknek szállítanak mindenféle jót, tápanyagot, oxigént, és a megnövekedett vérmennyiség is igénybe veszi őket.
 • Vannak ártalmatlan és veszélyes alhasi fájdalmak is. reméljük,hogy csak az ártalmatlanokat tapasztalod meg! Olvass róluk itt egy kicsit, ha érdekel. Pihenj és pihenj még. El kell múlnia hamar. Ha nem múlna, olvasd el ezt is itt, ez már nem ártalmatlan.
 • A bőrproblémák is tartanak még egy darabig, akár a szülésig is. Az aknék, pattanások megjelenése sajnos általános terhességi tünet. Néhány szerencsés alkatot elkerülnek ezek, sőt, még szebb is lehet a bőrük. De sajnos nem ez gyakoribb. Nyugi, azért nem lettél újra tini!
 • Sok nőnek változik meg a látása a terhessége alatt. Ez már most elkezdődik. Hiszen a terhességed alatt a vérmennyiséged megnövekszik. Ez okozza, hogy a látásod homályosabbá válik. Úgy is érezheted, hogy szárazabbak a szemeid.
  Orvos tanácsát kérd a szemcseppeket illetően, nem mindegyiket lehet használni terhesség alatt.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!