Ahogy már egy csomószor emlegettem, a negyedik héten még nem feltétlenül nyilvánvaló a terhességed, hiszen a baba még nem is baba, annyira kicsi, alig két hetes.

Ettől függetlenül vannak nők, akik igen hamar éreznek tüneteket, észrevesznek magukon jeleket, amelyekből egyértelműnek vélik, hogy babát hordanak a szívük alatt.

Terhesség tünetei: 4. hét

 • A legfontosabb jel már lehet az elmaradt menstruáció, de mivel még elég kevés idő telt el, lehetséges, hogy csak késik, pláne akkor, ha rendszertelen a menstruációd.
  Ha gondolod, már lehet tesztet csinálni, de ha negatív, és terhesnek véled magad, akkor muszáj lesz megismételni. A tesztelésre a következő hét, az ötödik alkalmasabb lesz.
 • Tapasztalhatsz alhasi görcsöket, de nem folyamatosan, és nem hosszú napokig. Általában ezek enyhék, nem adnak okot aggodalomra, valószínűleg a beágyazódást érzed.
  Ha viszont erősek, fájdalmasak, esetleg vérzéssel járnak, lázas vagy, vagy ráz a hideg, irány azonnal az orvos!
 • A pecsételő vérzés normális jelenség ilyenkor. A színe világos barna, vagy rózsaszín, egyáltalán nem hasonlít a normális menstruációs vérzésre.
Terhesség tünetei: 4. hét

A beágyazódás jelein túl lassan kezdheted érezni a kora terhesség tüneteinek némelyikét is már ezen a héten:

 • Megnehezítheti a reggeleidet a hányinger, hányás, vagyis a reggeli rosszullétek. Nem törvényszerű, hogy már most érezd, a legtöbben csak a hatodik hét környékén kezdenek ilyesmit tapasztalni.
  Előfordulhat, hogy kissé érzékennyé válsz bizonyos ételek illatára. Ha a hányinger már most jelentkezik, akkor sok türelemre lesz szükséged, mert általában a második trimeszterig el kell viselned.
 • A mellek érzékenyebbé válása, esetleges duzzadása már a negyedik héten jelentkező tünet lehet. Ezt tapasztalhatod már a menstruációd esedékessége előtt. Vannak nők, akik ahhoz az érzéshez hasonlítják, amit közvetlenül a menstruáció megjelenése előtt éreznek, csak erősebben.
 • A korai terhesség tünetei közé tartozik még a gyakori pisilés is, ami szintén jelentkezhet már a negyedik héten is. később ez jobb lesz, majd ahogy nő a baba, ismét rosszabbodik. Most az oka a magasabb hormonszint, ami azt eredményezi, hogy több vér áramlik át a veséken, és gyakoribb ürítésre készteti a hólyagot.

Nézegess ultrahang felvételeket a fotógalériában a terhesség 4 – 5. hetéből. Küldd el a Te fotódat is!
Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!