Játszótéren vagyok. Hopp. Vagyunk. Mert nyilván a lányom is velem van, nem egyedül érkeztem. Csak ő már rohan, mászik, csúszik, vigyorog ezerrel. Rám épp nincs szükség, üldögélhetek békésen egy padon, a szemem szinte folyamatosan rajta tartva. Aztán padtársat kapok.

Teljesen átlagos, kicsit sem szuper anya vagyok. Farmer, póló, kardigán, lapos cipő, közepes méretű táska, amiben elférnek a szükséges holmik. Mondom, semmi különös. Hajam összefogva, bár tiszta, ahogy a ruháim is tiszták és rendben vannak. Nem slampos. Anya.

De, mégis slampos. Vagy még rosszabb. Látom a másik szemében. Ahogy rám néz, kutatóan, vajon leülhet-e mellém. Aztán gyorsan dönt, győz a jó modor, leereszkedik finoman.

A szuper anya szuper élettel

Ő pedig egyszerűen tökéletes. Hosszú haja kibontva, majdnem a derekáig ér. Lábán tűsarkú, mezítláb, divatos nadrág, hófehér blúz, bőrtáska, ékszerek és hosszú műkörmök. Nagyon szép. Minden női rosszindulat és irigykedés nélkül: nagyon szép.

Kislány érkezik vele, szuper kisbiciklin, aki máris elrobog a játszótér másik felébe, ő is szupertrendi öltözetben, minden mindenhez passzol, óriási napszemüveg az arcán. Bájos, magazinba való.


Amikor jön, mert szomjas, látszik, hogy kedves és udvarias is. Kér, nem követel, türelmesen vár, amíg anyukája befejezi a nekem szánt mondatot, közben elteszi a telefonját, előveszi az innivalót…

A babakocsi tartójából. Mert babakocsi is van, benne egy alig pár hónapos kisfiú alszik. A babakocsi alja és tartója tele mindennel, nem is tudom felmérni, mennyi holmit hoztak magukkal. Anyuka pedig csacsog.

Nekem, mert már megállapította, hogy tiszta vagyok, nem bolond, és mosolyogni is tudok. – Beszélgetés egy kedvelt játszótéren.

Így kell ezt csinálni, biztos vagyok benne, hogy neked is menne, ha nagyon akarnád. Nem akarod igazán, ugye? Azon kellene elgondolkodnod, vajon miért nem? Gondok vannak otthon? A férjed nem becsül kellőképpen?

Látod, nem véletlenül nézek ki mindig így, eszébe se jusson másra ránézni. Csak egy kis odafigyelés kérdése az egész. Plusz váltás ruha is van a táskámban, ha a gyerek összekenne.

Nekik is van, bár Pankának nem szabad a homokozóba mennie, meg a csaphoz se, nehogy sáros vagy nagyon maszatos legyen. Csúszdázni, mászókázni, hintázni azért szabad, meg hát barátkozni, ezért jöttünk.

Szóval nem olyan nehéz ám, mint ahogy kinéz! Azonnal diétázni kezdtem szülés után, szoptatni úgysem tudnék, Pankával sem ment, hát már nem is kísérletezem, így gyorsan belefértem ismét mindenbe, ahogy kell. Edzek is minden áldott nap, minden házimunka vagy gyerekjáték egyben edzés is. Emelgetek, hajolgatok, szándékosan, mert edzőterembe csak heti egyszer jutok el.

Te szoptattál egyébként? De ugye nyilvánosan sohasem? Azt képtelenség megérteni, hiszen mindent meg lehet szervezni, csak akarni kell és alaposan felkészülni! Ahogy a szagos pelusok is, amikor ügyintézni kell, rettenetes.

A kicsi jó baba, az elején megneveltem, hogy tudja, mikor van nappal és éjszaka, tudod, a férjemre is kell időnek jutnia az éjszakából. Pontosan tudja, mikor kap enni, mikor mi fog történni, fontos a napirend. Már nem sír, csak három nap volt az egész, igazán ki lehetett bírni.

Ó, az a szöszi a te lányod? Nagyon cuki! Téged nem zavar, hogy a nadrágja drapp és a felsője meg rózsaszín? Nem kellene rá egy napszemüveg is? Gondolod, hogy az a kis sapi megvédi a naptól, nem kellene inkább egy nagyobb karimájú kalapféle?

Te tudod, nem akarok beleszólni, de nézd, épp a homokozóba visz vizet. Mi lesz ebből? Hogy mentek haza? Ha sáros lesz, van nálam törlőkendő, meg fertőtlenítő kendő is, adok nagyon szívesen. Nehogy gondod legyen otthon ebből.
Szuper anya vagyok szuper élettel

Én régebben egy divatáru üzletben dolgoztam, ha gondolod, szívesen adok pár tippet, hogy hol tudsz olcsón divatos cuccokat vásárolni magadnak. Ja, hogy ez kényelmes? Lehet, de a magas sarkú kiemelné a bokád, vádlid, más lenne a tartásod is! Jól állna neked egy kivágottabb felső is, látom, van mit beletenned, igazán jól nézhetnél ki, ha akarnál.

Nekem szerencsém van, az anyósom nagyon sokat segít. Rengetegszer átjön hozzánk, segít a főzésben, a takarításban, tanácsokat ad a fiához, igazán szuper asszony. Az elején kicsit nehéz volt, főleg, amikor Panka megszületett, de most már belejöttem. A sorrend a lényeg, fel kell állítani megfelelőképpen, és tartani mindenáron.
Látod, a lányom milyen jól nevelt, csendes? A tiéd is kedves és aranyos, meglep, hogy ismeri a kérem és a köszönöm szót, azt hittem, ezt ekkorák közül nem szokták még. Pedig közben nagyon cserfesnek tűnik, mit szólnak hozzá a családban? És az ismeretlenek? Nem zavar, hogy esetleg mit gondolnak a hátad mögött?

Nekem nagyon könnyű így, hogy az anyósom mindig megmondja a szemembe a véleményét, sokat segít, nehogy bohócot csináljak magamból, vagy a gyerekeimből. Azért ilyen szépek, csinosak, jól neveltek mindketten. Én is nagyon igyekszem a lehető legjobban kinézni, a férfiakra mindig vigyázni kell, tudod?

Ja, a munka? Nem lehet, kétgyerekes anya vagyok, anyósommal megbeszéltük, már nem lehet visszamenni dolgozni többet. A férjem azért robotol reggeltől estig, hogy nekünk mindenünk meglegyen, nekem elég szépnek és hálásnak lennem. Hálás is vagyok, hogy annyira szuper életet élhetek a jóvoltukból!

Most már mennem kell, igazán jó volt veled beszélgetni, bár őszintén szólva először azért néztelek meg alaposan, mert anyósom szerint nem szabad mindenkivel szóba állni. Némelyik anya egészen elképesztő tanokat terjeszt, és nekem valóban sem időm, sem energiám más hitvallásaira.

Vigyázz a kislányodra, igazán cuki, talán találkozunk még, ha jöhetünk erre a játszótérre. Este kiderül.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!