Kedves munkába visszatérni szándékozó kétgyermekes anyuka!

Tudom, hogy nehéz. Ahogy nehéz volt az elmúlt négy év, a maga szépségével, boldogságával és néha gyötrelmeivel együtt.

Felkavar a gondolat, hogy mit tudtál adni a nagyobbik gyermekednek, és ahhoz képest mennyi mindent nem tudsz megadni a kisebbiknek.

Lelkifurdalás gyötör, amiért a nagyobbik veled lehetett otthon 3 évet, mielőtt oviba ment, a kisebbik alig két évesen már bölcsis lesz. Mert te dolgozó anya leszel. Ismét.

A munkába visszatérés, a dolgozó anya lét normális. Ahogy normális az igényed arra, hogy felnőtt emberek között legyél, hogy az agyadat ne csak a gyerekmondókák tornáztassák, hogy fejlődj, tanulj, pénzt keress és előrébb juss a saját életedben.

És mindemellett teljesen rendben van, hogy lelkifurdalást érzel, hogy gyötör a bűntudat, hogy szétszakítanád magad, hogy mindenkinek jó legyen.


Most, hogy mindent bedobáltunk egyetlen kalapba, keverjük össze, és lássuk mit alkot az egyveleg.

Van egy nagyobb gyermeked, aki ovis, szereti. Veled töltött otthon három csodálatos évet. Mindent, amit csak tudtál, megadtál neki. Nem volt tesója, volt viszont otthon maradó anyukája.

Itt a kisebb gyermeked, aki néhány hónap múlva bölcsis lesz. Van egy szuper nagytesója, mintája és védelmezője. Van egy jelenleg önmagát marcangoló édesanyja, aki imádja, de szétszakadni mégsem tud.

A változással lesz egy csomó új barátja, új tapasztalata, és egy anyukája, aki örömmel és a gyerekeire figyelve tölti a szabad óráit.

Teljes képtelenség két gyermeknek ugyanazt megadni, hacsak nem ikrek, még akkor sem. Más körülmények közé születtek, mindkettejüknek más az alap, a normális, a jó, a szerethető.

Ami mindkettőnek egyformán jár, a nyugodt, önmagát ismerő és elengedő anya felhőtlen szeretete. Ha ehhez az kell, hogy dolgozz, akkor menj, és aztán térj vissza mosollyal, öleléssel, tömérdek puszival és új mesével.

A minőség többet ér, mint a mennyiség.

Kitartás, barátnőm! Jól csinálod.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!