Miért ne könnyítenénk meg a dolgunkat, vagy a gyerek dolgát, ha tehetjük? Kitalálunk, megkeressük, megtanítjuk, megmentjük, utánajárunk, megvarrjuk, költünk rá… Ötletek százaiból néhány, amelyekkel könnyebb lehet egy kicsit.

1.) Elúsznak a játékok a nagy kádban?

“Erre valók” a műanyag kosarak, amelyben a gyermek ül, a játékai pedig mindig elérhető közelségben maradnak. Egyszerű ötlet, nem?

Kisgyerek nagy kádban: műanyag kosárban

DE! A gond nem is magával az ötlettel van, hiszen néha mindenhol és mindenhogy fürdetjük a gyerekeinket, ha nincs más. 🙂 Ellenben kitétel, hogy a baba egyedül, támasztás nélkül tudjon ülni, és hiába ott a kosár, mégse hagyd egyetlen pillanatra se magára. Tragédia egy pohár vízben is történhet.

Ráadásul a hamis biztonság illúzióját is adja, hogy a gyerek majd a kosár szélében jól megkapaszkodik, simán felhúzza magát és semmi baja sem lesz, ha el is merül a vízben. Ötletnek jó, meg vicces is, de biztonsági megoldásnak kifejezetten alkalmatlan.


2.) Szemébe, arcába folyik a víz hajmosáskor?

Vegyél erre a célra kitalált “sapkát”.

Babafürdető sapkaAzt nem hiszem, hogy a hajmosás szempontjából (nagy hajúaknál) tökéletes megoldás, de a kicsiknél jó szolgálatot tehet. Nem kell egyfolytában a szemét és arcát törölgetni. Egyébként vízi játéknak sem utolsó.

3.) Szörnyes, mumusos időszakotok van?

Készíts szörnyűzőt. Teljesen mindegy, mit teszel bele, csak ne vegyszert, a legjobb a sima víz, esetleg némi illattal, hogy nyomot ne hagyjon, amikor a gyermek saját maga kezd el “szörnyűzni”.

Teljesen jó egy régebbi folyékony szappanos vagy hasonló tartó, amin nincs már címke, és teljesen személyre szabottat tudsz készíteni akár a kicsivel karöltve. Írd rá a nevét, meg amit ő jónak lát. 🙂

Szörnyűző folyadék

Ez most csak három kedvenc, de van még egy csomó apróság. Tehetsz az etetőszék hátára akasztót az előkéknek, vagy szivacsot az ajtó élére , hogy totyogó-biztos ajtó legyen belőle, tudod, ők még hatalmas erővel vágják ki. 🙂 Régi DVD-tokból igen szép toll- és ceruzatartót készíthettek közösen, kreatív időtöltésnek szuper.

Lusták vehetnek maguknak (nevezhetjük beruházásnak is) cargo nadrágot, amin sok zseb van, hgy ne kelljen táskát cipelni. Abban elfér egy-két pelus, egy kis csomag törlőkendő, kis üveg víz, rágcsálnivaló, meg ami még kellhet. Fogzás idejére sokan fagyasztanak a cumi végére vizet, az hideg is (szerintem talán túlzottan?), meg nem is baj, ha lenyeli. Neked milyen ötleteid vannak?Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!