Konferencia a gyermekek és fiatalok kábítószer-használatáról

Mintegy háromszáz magyarországi és külföldi szakember részvételével kétnapos nemzetközi gyermek– és tinédzseraddiktológiai konferencia kezdődik ma a győri Városházán.

Fogarasy Gabriella, a szervező Legyen más a szenvedélyed! elnevezésű projekt vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a program keretében a nemzeti és a nemzetközi szabályozásokat, útmutatásokat ismertetik a szakemberek.

Emellett tanácskoznak a gyermek- és serdülőkorban előforduló illegális kábítószer-használat gyakoriságáról, a családnak a fiatalkori szenvedélybetegség kialakulásában játszott szerepéről, a tudatos és nem tudatos nevelés hatásáról, az egészségfejlesztő szemléletről, valamint a családterápia és a prevenció fontosságáról.

A plenáris előadásokon a nemzetközi kutatások eredményeit és a drogprevenciós lehetőségeket mutatják be.

A szekcióelőadásokon egyebek mellett az iskolai színtér sajátosságairól, az iskolai prevencióról, a bentlakásos rehabilitációs intézmények helyzetéről, a kortárssegítés lehetőségeiről, a család és a szenvedélybetegség közötti kapcsolatról, a szociális ellátórendszer állapotáról és az online droghasználói színterekről lesz szó.


A konferencia előadói és résztvevői között elsősorban közép-európai és hazai, szenvedélybetegségekkel foglalkozó orvosok, gyermekpszichiáterek, pszichológusok, családorvosok, védőnők, nevelési tanácsadókban dolgozók, pedagógusok, szociális munkások, valamint a gyermekvédelemben dolgozók szerepelnek.

Konferencia a gyermekek és fiatalok kábítószer-használatáról

A programot a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda és a győri önkormányzat rendezi. A Legyen más a szenvedélyed! elnevezésű projekt tavaly márciusban indult az Európai Unió támogatásával.

A fiatalokat elsősorban a nemzeti drogellenes stratégiával ismertetik meg: 15 hónap alatt 78 rendezvényt tartanak, amelyeken művészek és sportolók is részt vesznek hobbijaikkal, szenvedélyeikkel.

A szakemberek részére workshopsorozatot szerveznek, emellett Kelet- és Nyugat-Magyarországon egy-egy konferenciát.

Forrás: MTI


Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!