Néha, vagy gyakran, kinek ideje hogy engedi, el kell vinni a csemetéket mindenféle programra. Igen, még a Müpába is 🙂 Szép környezetben, kulturált szórakozást ígér, sokszínű forgatag, ingyen. Itt jártunk mi.

Az előadás neve Cifra Palota, de egy csomó hasonlót lehet találni. Ennek az eseménynek a főbb elemei a bábszínház és a különböző asztalok voltak, ahol mindenféléket lehetett alkotni. Vagyis lehet, mert még három vasárnap rendezik meg 10 órás kezdettel ezt a programot.

Az egész nem tart sokáig, tehát még egy türelmetlenebb csemetének (vagy apukának) is megfelelhet, nem is beszélve a választható plusz lehetőségekről, szép időben a kinti labirintusról, a közeli játszótérről. Szakadó esőben felnőttként ez annyira nem vicces, de el tudom képzelni, hogy ők még akkor is indiánkiáltást hallatva vetnék be magukat a vizes sövények közé 🙂

A bábszínház őszintén szólva az én fülemnek rettenetesen hangzott, de a gyerekek folyamatos bekiabálásaiból ítélve nekik nagyon bejött. Kaptak a színpad elé egy jó nagy szőnyeget, azon ülhettek, mi meg maradtunk hátrébb a székeknél.

Kreatívkodni lehetett a különféle asztaloknál. Idősebbeknek voltak komolyabb, betűs, apró gyöngyös, csillogó díszes feladatok két nagyobb területen.


Ingyenes gyerekprogram a MüPában

A kicsiknek külön helyük volt, az egyiknél például családfát lehetett készíteni (szerintem kézfa, de mindegy). Ez nagyon egyszerű, otthon is simán elkészíthető. Kell hozzá egy gyermeki kéz, amit szépen körberajzolunk, majd kivágunk, ő az ujjakra rárajzolja a családot, a többi részre meg amit gondol. A másik alkotóeleme egy fadarab, amit felül kissé bevágtak, így a papírkezet simán bele lehet tenni, és már kész is.

Ingyenes gyerekprogram a MüPában

Figyelni kell az öt zöld terítővel leterített asztalra, ahol lábakat lehet gyűjteni 😀 Tehát egy papírlapra felírják a gyerek nevét, és ha az adott asztalnál kapott feladatot teljesíti, kap egy lábrajzot. Ha mind az öt összegyűlik, sorsoláson vesz részt, ahol hárman nyernek ajándékot.

A feladatok könnyebbek és nehezebbek, viszont ami nagyon tetszett, hogy az ott ülő hölgyek és urak figyeltek a “versenyző” korára, és annak megfelelően határozták meg, hogy mit kell csinálni.

Jó móka volt, mi nagyon jól éreztük magunkat. Kislányszemmel nyilván vonzó, hogy szép ruhában mehet, és még össze is kenheti magát 😀 (festék, filc, ragasztó mind alapfelszerelés), a mozgólépcső, a viszonylag nagyobb tér, ahol jól el lehet tűnni anya elől. Fáradt apukáknak kiváló foteleket biztosítanak…

A kaja… drága, és semmi sincs. Legalábbis eperlekvárosat ne keressetek. A mellette levő kávézóban több mindent találtunk, ami az ínyenc gyomornak is megfelelt. Tehát: kalandra fel!
Cifra Palota – Müpa

(A fényképek teljesen saját alkotások, azért bénák. Nézzétek el nekem.)Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!