Én nem értem az embereket. Kezd ez a világ megőrülni. Ha van gyereked, az a baj, ha nincs gyereked, az a baj. Ha szoptatsz ott, ahol kell a gyereknek, mert éhes, az a baj. Ha nem és üvölt, az a baj. Eleven, túl nyugodt, ott hagyod nagyinál, nincs nagyi, van nagyi, sok nagyi, sokszor jön a nagyi, az se jó.

Ha kötődőbb vagy, az a ciki, ha hamar lelépsz, programod van gyerek nélkül, rossz szülő vagy. Ha a gyerek az élet fő célja, értelme, az a gáz, ha karriert is akarsz, önző vagy …. Ha felvállalod, hogy néha nehéz és nem tudtad, az a ciki, ha azt állítod, boldog vagy több (!!) gyermekes anyaként, azt el se hiszik …

Nem, az élet nem fekete fehér. Sőt, jobbat mondok, szivárványszínű, és a legjobb benne, hogy mindenki mindent másként, más színben lát… Árnyalatok árnyalatát… Az egyik kedvenc filmemben hangzik az igazság, az a baj az emberekkel, hogy télen panaszkodnak a hideg miatt, alig várják a nyarat, mikor melegük van, akkor meg a telet várják…

Sürgetjük az időt vagy visszatekernénk, soha nem állunk meg élvezni azt, amink van. Közben teljesen elfelejtjük, hogy mi van miért és ki van kiért. Persze az ember sokszor fáradt és indulatos, és futna el a világvégére, és nem gondoljuk komolyan.

Miért kell magyarázkodni? Nem értem. Néha azt érzem, mintha lobbi tevékenységek folynának, vagy verseny. Szépen pontokba szedve érezd magad rossz embernek, rossz szülőnek, bocs anyának, mert apákat szerintem baromira kihagyják ebből is … szóval táborok vannak, amik propagálnak, hogy mikor, mit, miért, hogyan érezz, különben ilyen vagy olyan szülő vagy.


Mondjuk el, hogy jó vagy rossz, kellemes vagy nem, megbántam vagy mire vártam eddig … publikálom, érdekel más véleménye?, akarok befolyásolni, hatni, gondolkodtatni, bírálni… miért kell mindig ostorozni?! Minősíteni, bélyegeket ragasztgatni? Mindenkinek más a cipője, máshogy választja, kapja, hordja. Máshogy tapossa, ha más belelép, őt se ugyan ott szorítja …

Olyan sok nehéz, rossz dolog történik a világban, amik egyre közelednek felénk. Vannak tragédiák, amelyek megtörténtek, ideértek az életünkbe, van, aki szerencsés és minden rendben. Egy másik filmben azt mondják, ha nem tudjuk értékelni, amink van, legyünk hálásak azért, amitől megóvott az élet. Persze nem jó, ha az a szempont mindig, hogy rosszabb is lehetne.

Talán segít, ha úgy gondoljuk, nem soká tart, de sajnos ez a jó időszakokra és a jó dolgokra is igaz, vagy nézzük a jó oldalát a jelennek, szerintem az is jó lehet, ha néha, ha a napra nézünk, hagyjuk, hogy elvakítson és más színeket látunk … kérdezzük meg, hogy mi mit tettünk annak érdekében, hogy jobb legyen a jelen, a jövő, és visszatekintve a múlt… és adjunk időt jól érezni magunkat abban, ami van, amit elértünk… ami megadatott.

Hát igen, az emberek kiszámíthatatlanok, mint az időjárás …Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!