FőoldalGyermeknevelésEgy lehetséges napirend

Hozzászólások

Egy lehetséges napirend — 2 hozzászólás

  1. Szia!
    A dilemmám a következő. Kisfiam 6 hetes. Két óránként vagy három óránként éhes. A kaja végére elalszik és alszik a következő kajáig. Reggel van két óra ébrenléti szakasza, amiből egy órára tudom lekötni énekkel beszélgetéssel járkálással. Egy órát még húzunk a következő kajáig rendszerint nyüglődéssel. Olvastam hogy kaja után ébresszem fel peluscserével, tegyem le nézelődni és majd ha elfárad altassam el. Nos, ez kisfiamnál nem tudom működne-e.Ha felébred zajra olyan nehéz visszaaltatni.Ha most elkezdem ébresztgetni hát nem tudom mit szólna hozzá. 🙂 Vagy így kell? Vagy maradhat úgy mint eddig? A hasáért nagyon tud ordítani, belevörösödi levegőt sem vesz annyira kéri a tápszert. Utána megnyugszik. Mit javasolsz?

    • Szia! Választanod kell a két tábor között: te döntesz vagy a babára bízod magad. Én a magam részéről a babára bízta magam, és nem érdekelt, hogy mikor hány órát kell aludnia vagy ébren lennie, mikor kellene cserélnem a pelust és hasonlók. Utólag úgy gondolom, igazam volt. De nyilván azok is úgy gondolják, akik szeretik a maguk kezében tartani a dolgokat. A lényeg a rendszeresség. A babák nem egyformák, nem ugyanúgy működnek. Ha nektek úgy a jó, ahogy most van, így nyugodt és elégedett, akkor ne változtass. Ő mindenképpen változni és változtatni fog. Egyébként szerintem nem kell mindenáron lekötni.
      Hunyd be a szemed, és hallgasd meg, mit mond az ösztönöd. Az lesz a jó! 🙂

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Don`t copy text!