FőoldalEtetésÜvegből etetésMiért jó tápszerrel etetni a babát?

Hozzászólások

Miért jó tápszerrel etetni a babát? — 14 hozzászólás

  1. Végre egy pozitív, nem ítélkező megközelítés. Én minden nap átélem a cikkben írtakat. A barátnőim többségének annyi teje volt, hogy egy idő után megtelt a fagyasztójuk, és dobhatták ki a felesleget, így részükről semmi megértést nem kaptam. Egyedül anyukám ért meg, bevallotta, hogy neki sem volt elég teje egyik gyermekénél sem. Most 8 hetes a lányom, vegyesen kap anyatejet és aztán tápszert, ha nem elég. Nagyon nehéz néha, mert állandóan mérem, hogy tudjam mikor mennyit kell pótolnom, ha nő az igénye nem veszem észre csak nehezen, mivel én alakítom a napi mennyiséget, amit megehet és nem akarom túletetni. Próbálok csak annyi tápszert adni az anyatej mellé, ami feltétlenül szükséges neki, de mivel sehol nincs leírva, mennyit kell ennie így teljesen magamra kell hagyatkoznom.. állandó odafigyelés és gyötrődés, hogy adtam-e neki eleget, vagy túl sokat is? Szerencsések, akiknek van elég tejük, el sem tudjátok képzelni milyen nehéz a vegyes táplálás! Még a védőnő és a kórház illetve a szoptatási tanácsadó/dula aki jó pénzért segít sem ért meg, csak az igény szerinti szopit szajkózzák, és a kereslet-kínálat szépen beáll. Én üzem az okosoknak, hogy sajnos nem mindenkinél! Egy hónapig hittem ebben, a babám állandóan mellen volt és közte csak sírt és éhezett, én is fogytam és ő is, és nem állt be a kereslet-kínálat! Utána sem adtam fel, mindent megpróbáltam, a mai napi 2-3 óránként 45 percet szoptatom, de van hogy csak 25ml-ert tud izzadva kiszívni szegény, ennyire kevés van, néha sikerül neki 80-120 ml-ert is, ez általában reggel van, amikor egész éjjel volt ideje telni a mellemnek. Ez nagyon kevés egy ekkora babának, és tehetek akármit nem lesz több, mert szopi után 10-20 percet fejek, hogy legyen több tej, kb. 5-10 ml csorog a tartályba. Szóval örüljön minden anya akinek van elég teje és nem kell átélni a sebesre szívott mell mellett éhező pici csecsemő látványát! Akik pedig sorstársaim azoknak üzenem, hogy nincsenek egyedül és kitartást, mert pár év múlva senkit sem fog már érdekelni, hogy mivel etetted a gyönyörű, egészséges gyermekedet az első pár hónapban.

  2. Lányomat 4 hós koráig tudtam szoptatni, utána tápszert kapott! Nem éreztem magam rosszul tőle, és nem érdekelt senki véleménye, ő fontosabb volt! Már 4 éves, és kevesebbet betegeskedik, mint a barátnőm fia, pedig 1 éves koráig anyatejet kapott!
    A fiam 3 hónapos, amikor úgy éreztem, hogy kevés neki a tej, felirattam a tápszert a biztonság kedvéért! Szerencsére még csak 4x volt rá szükség! Szoptatom, de néha érzem, hogy kevés neki a tej! Amikor már 1-1,5 óránként kell cicire raknom, és már fáj a mellbimbóm, akkor csinálok neki egy kis tápszert! A negatív megjegyzésekkel továbbra sem foglalkozom, nem magyarázkodom senkinek! Nem fogok stresszelni se rajta, mert azzal csak rosszabb lesz!

  3. Nekem tetszik a cikk! Nekem 3 hónapos a babám, szoptatom és emellett pótolnom kell tápszerrel az elejétől fogva! Ennek oka,hogy a kórházban besárgult,nagyon aluszékony volt nem tudott szopizni rendesen hetekig.A tejem is később indult be.Mivel ennie kellett,írtak fel tápszert.Idővel szépen megtanult szopizni a babám,de meg kellett tartanunk a tápszert is.De több anyatejet eszik mint tápszert!
    Én nem ítélem el azt aki tápszert ad a babájának! Hisz a picinek ennie kell ha nincs anyatej! Én is minden nap küzdök a több anyatejért (tea,fejés,sok mellre tétel) mégsincs elegendő! Elfogadtam hogy tápszert is kell adnom! A babám szépen fejlődik és boldog! Nekem ennél több nem kell! Egyéni vélemény,hogy nem kellene azokat bántani akik tápszert adnak, inkább örüljön aki csak anyatejjel tudja táplálni gyermekét! Így is fájó pont ha az ember nem tudja szoptatni gyermekét!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Don`t copy text!