Szoptatási ambulancia a pécsi Szülészeti Klinikán

Járóbetegek számára is elérhető laktációs szobát hoztak létre a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

A szoptatási ambulancia olyan kismamák számára elérhető, akiknek valamilyen gondjuk támad otthon a szoptatással. Lehet kérdéseket feltenni, melyekre szakemberek adnak választ, és nyújtanak segítséget a problémák leküzdéséhez.

A szoptatási helyiség a kismamák visszajelzései alapján jött létre. Egyre több anyuka jelezte ugyanis, hogy hiába szeretné nagyon szoptatni a kisbabáját, különféle problémákkal küzdve ez nem éppen egyszerű számára. Időpontegyeztetést követően a szolgáltatás járóbetegek számára is elérhető, és önerőből jött létre.

Szívesen látják azokat az anyukákat is, akik szeretnék kultruált körülmények között megetetni, tisztába tenni a babájukat, és út közben erre nem találnak lehetőséget.

Dr. Koppán Miklós professzor, a klinika igazgatója az új helyiséggel kapcsolatban elmondta, hogy a szoba átadásával a klinika szakembereinek módjuk lesz arra, hogy gyakorlati, kézzelfogható segítséget nyújthassanak a problémájukkal hozzájuk fordulóknak.


Az új szobáról az Universitas Televízió készített videót:

Forrás: PTESzólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!