Mert sír a kisbabád, úgy gondolod, fáj a hasa, és mindent kipróbálnál, amit csak ajánlanak. Ezt miért hagynád ki? Két fontos dolog: biztosan a hasa fáj és azért sír? A másik, ha valóban a pocakja kínozza, akkor annak sok esetben az oka az, hogy lenyelt egy csomó levegőt. Az ilyen fájás enyhítésére, megszüntetésére való az Infacol többek között. Természetesen van más is.

Amit tudni akarsz róla

  • Direkt babáknak készült, újszülött kortól használható,
  • nem szívódik fel a gyomorból, tehát ártalmatlan, nem fogod túladagolni, és nem is fog hozzászokni a szervezete,
  • nincs pocsék íze, bár némelyik baba nem szereti a narancsos ízt,
  • annak ellenére, hogy narancsos az ízesítése, nyugodtan adhatod attól függetlenül, hogy narancsot még hosszú hónapokig nem adnál,
  • nem kell hozzá recept,
  • viszonylag egyszerű beadni,
  • sok van benne, de nem kifejezetten olcsó termék,
  • hivatalosan mellékhatása nem ismert, esetleg nem hat.

Most akkor melyik hasfájásra is jó?

Arra, amit a puffadás okoz. Némelyik baba irtó sok levegőt nyel evés közben, és sok gázt termelhet a nem teljesen megemésztett táplálék, feszíti a baba beleit, görcsöket okoz. Ilyenkor a legtöbb baba felhúzza a lábát a hasához, szinte sikolt, erőlködik. Már amelyik baba így tesz, mert van olyan is, amelyik inkább nyögdécsel, nyöszörög és vonaglik. De ezt te, az édesanyja viszonylag hamar kitapasztalod, és tudni fogod, ha a felesleges levegőtől akar megszabadulni.

Ha más miatt fáj a hasa a babádnak, akkor az Infacol nem fog segíteni. Legegyszerűbben mondva ennyit csinál: a sok lenyelt levegő kicsi buborékaiból csinál egy nagyot, ami vagy lent vagy fönt, de könnyebben távozik.

Hogyan és mennyit kell adni?

Először is rázd fel alaposan. Mivel szuszpenzió, ezért rázás nélkül a hatóanyag az üveg alján marad, te meg nem segítesz vele semmit a babádnak. A dobozban van hozzá pipetta is, amivel egy adagot felszívsz, ehhez kell némi gyakorlat, de a harmadik után simán fog menni. Etetés előtt célszerű adni a babának közvetlenül a szájába, nyelvére, de ha úgy könnyebb, a baba ki is szívhatja a cseppentőből.

Adhatod folyamatosan több héten át, naponta ötször, minden etetéskor, este egyszer alvás előtt, amikor szükség van rá. Vannak időszakok, amikor jobban jellemző a hasfájás, ez lehet az esti etetés, ilyenkor gond nélkül lehet dupla adagot adni. De ha a te babádnak ez egy másik időpontban jelentkezik inkább, akkor adj neki többet. Ha néhány nap múlva semmi hatást nem tapasztalsz, két dolgot tehetsz: váltasz egy másik szerre, vagy megemeled az adagot a duplájára, és adsz neki két pipettányit.


Várható eredmény

Könnyebben és nagyobbakat tud büfizni, vagy könnyebben durrog a pelus. Babánként változó, hogy mennyi ideig tart a hasfájós korszak, lehet 1 hetes kortól 3 hónapos, de akár 6 hónapos korig is. Így tehát az is más és más minden babánál, hogy mennyi ideig kell használni. De azért legyél vele tisztában: ez sem csodaszer, nem minden babánál válik be.

A természetesség hívei

Ők (hm, inkább mi, én is ezt csináltam) előbb próbálkoznak masszázzsal, teával, tornával, ami tökéletesen rendben is van. Sokszor jelent megoldást, ha biciklizel a lábaival, vagy óvatosan felnyomod a pocakjához, mellkasához, köröket rajzolsz velük. Segít a meleg víz, és a kettő kombinációja is: meleg vízben tornáztatni vagy masszírozni. Gyakran ezek elegendőek, és nincs szükség egyéb macerára.

Amikor viszont már nem bírod nézni, ahogy szenved, különösen, ha a köldöke kezd kitüremkedni az erőlködéstől, ha nem lehet megnyugtatni, láthatóan nem hat semmilyen módszer, akkor nem marad más, ki kell próbálni valamelyik szert. Ez lehet az Infacolon túl más is, pl. Espumisan, Gripe water, Sab Simplex, vagy amit az orvosa ajánl.

Próbálkozhatsz az anyatejen keresztül is bejuttatni olyasmit, ami segít a levegőnek távozni, ilyen lehet néha a Lactoherb tea, de ez a módszer nem mindenkinek válik be. Közben pedig figyelni kell arra is, hogy olyasmi viszont ne juthasson be, ami puffadást okozhat. Itt általában sorolják a k betűs ételeket, de ez sem törvényszerű, pl. az alma is lehet a bűnös.

A másik, amire oda kell figyelni, hogy ha két mellből szoptatsz, mindig azzal kezdd a szoptatást, amelyikkel az előző alkalommal befejezted. Abban még valószínűleg van a zsírosabb hátsó tejből, és így nem a hígabb jut a pocakjába először. Az is gyakran okoz hasfájást. Plusz büfiztetni kell, sokszor. Nem csak az etetés végén, hanem közben is, és hosszú ideig.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!