Vendégposzt 🙂

A szoptatás számomra valahogy soha nem volt kérdés vagy aggodalom tárgya. Teljesen természetesnek éreztem, persze tudom, hogy nem mindenki ilyen szerencsés. Bár abban azért hiszek, hogy a pozitív hozzáállás és a nyugalom nagyon sokat segít.

Amikor hazajöttünk a babával a kórházból, szerencsére már gond nélkül tudtam táplálni őt. Zöldfülű anyukaként próbáltam hallgatni a tanácsokra, amit a nálam tapasztaltaktól kaptam.

A legtöbben arra adtak tippeket, hogy miként lehet nyújtani az etetések közötti 2-3 órákat, és hogyan lehet ránevelni a babát, hogy aludja át az éjszakát. (Megjegyzem én ezt az “átalussza az éjszakát kérdést” mindig fenntartásokkal kezelem, hiszen egyrészt az valójában nem egy teljes éjszaka, másrészt pedig szerintem nem is biztos, hogy ennek ilyen korai életszakaszban célnak kell lennie egyáltalán.)

Szóval próbáltam nevelgetni a babát, hogy azért azt a 2,5-3 órát mindig bírja ki evés nélkül. Azóta már rájöttem, hogy egy újszülött esetében a nevelés az ő kis igényeinek, szükségleteinek a kielégítését jelenti, aminek az alapfeltétele az lenne, hogy nagyon jól ismerjük egymást.


Van egy melltartónk anyával

Persze pár naposan még csak ismerkedtünk, és nem tudtam megítélni, hogy pontosan mi is az ő igénye, így visszagondolva sokszor teljesen feleslegesen hagytam sírni néha. Most már tudom, hogy egy pár hetes kisbabát nem lehet elrontani, és ha ő sír, akkor legtöbbször (persze nem mindig) éhes, vagy ha nem is éhes de a cici akkor is megnyugtatja. …és miért is vonjam meg tőle ezt az örömforrást, miért akarjam nevelni már most, amikor még túl pici hozzá???…

Pár hét után jöttem rá én is csak erre, és azóta biztosan mondhatom, hogy a kisfiam soha nem élt vissza a helyzettel. 🙂 Persze nem is tudott volna, hiszen szerintem kb. 3 hónapos koráig nem is lehet elrontani egy babát sem, mert csak azt követően kezdenek igazán kinyílni a világ felé… utána aztán természetesen már sokkal jobban érdemes “vigyázni”. 🙂Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!