Az elmúlt hetekben ismét megtapasztaltam, milyen szerencsés vagyok az év nagy részében. Betegség betegséget követett. A sorban az első az alul-felül minden gyorsan távozó vírus volt, mindenki ismeri, nem részletezem…

Következett a torokfájás-fejfájás, majd az ismét nő lettem, végleg lezárult hát ez a „gyermekvárási” ciklus. Ennek hatására vagy nem, de a kicsi ugyebár búcsút intett az anyatejnek.

Fokozatosság ide vagy oda, megtapasztaltam minden nő rémálmát. Szerencsére még az elején léptem és nem lett komoly mellgyulladás. Mindenesetre felfogom hívni a védőnő figyelmét, hogy bizony nagyon-nagyon szerencsés lenne felkészíteni az anyukákat az apasztás titkaira.

Igen, tudom, de nem elég mindenkinek a fejj egy picit, nem nyúlj hozzá, melegítsd, hűtsd, egyél igyál ezt azt. Két gyereket kellett ellátni a 35 fokban dideregve influenzaszerű tünetekkel, a zacskós fagyott borsóval a trikó alatt. Nem sírok, félre értés ne essék, örülök, hogy eddig táplálhattam a gyerekem és csak most a másodiknál tapasztaltam meg, hogy apasztani bizony nehéz.

Nekem elég volt egy ütős vacsi és két pohár vízzel több, hogy újra induljon. Ennek persze az elején nagyon örül az ember, most kevésbé voltam boldog. Mindenesetre a nőorvos felírt egy hormontartalmú készítményt. Nem szívesen vettem be, de ez tűnt a leghatékonyabb és leggyorsabb megoldásnak.


Az első este komolyan vacilláltam, hogy melyik a rosszabb, a cicitünet vagy a hormon mellékhatásai. Második nap már a gyógyszer nem bántott és a mell is csillapodott.

Bekövezett a maszatos karma következő csapása: rossz állapotom tetőzött, a szénanáthám virágozni kezdett. Orr tele, fej szét, és a fülem. Gyerekkorom óta problémásak a füleim, hallásvesztés, tubus, gyulladás. Elég egy fülbevaló és begyullad, vagy ha megfújja a szél, vagy a légkondi.

Most is oda lett a hallásom, nem teljesen, de eléggé, hogy borzalmas napjaink legyenek. Minden tiszteletem azoké a nőké, akik nem hallóként vagy hallássérültként gyereket vállalnak. Én tudom, miről maradnak le, mármint ami a hang élményt illeti, a kacajok a szuszogás …és milyen amikor nem jól hallom a gyerekeket. Pokoli.

Háromszor annyira kell koncentrálni, éjjel, nappal, mit mond a nagy, hogyan sír a kicsi. A nyafis verzió, vagy a miért nincs már a vacsi a számban. Nehéz közlekedni, kommunikálni, a férjjel, a gyerekekkel, a boltban és teljesen hülyének nézik az embert. Még a fülorvos is!

Pusztán, mert nem akartam antibiotikumot vagy szteroidot, sem a szénanáthára sem most… mikor a kicsit etettem azért, mikor már nem etettem, meg nem akartam még jobban kinyírni mindenem. Persze hülyének néz, mert szerinte a szomszédasszonyt kérdeztem a szénanátha kezeléséről és nem az orvost, és hagytam idáig fajulni.

Ahelyett, hogy azonnal választottam volna az 5 perc 5ezer fényterápiát. Nyilván csak ezt lehetett kinézni belőlem … A fényterápiát, mivel nem próbáltam, nem tudom jó-e vagy sem, de momentán nincs 30 ezrem rá, mert ugyebár egy kezelés nem kezelés, kell legalább 6 … de nem akarok anyagias lenni az egészség fontos mindenáron.

Mindenesetre most vettem olcsóbban allergia ellen szert és kiváltottam az orvos által fölírt szteroid tartalmú orrsprét és két múlva, ha használ – a hangsúlyából kiértve, mert persze arra nem vette a fáradságot, hogy érthetően hangosan beszéljen egy éppen kissé halló „ostoba” beteghez, így az asszisztensnő tolmácsolt – hálás lehetek amiért nem szúrja fel a fülem, amit nagy kegyesen most nem tett meg …

Szét van zilálva a testem minden szempontból, hormonilag és egyéb immunológiai szempontból is. Igen, a várandósság és az ugyanennyi ideig tartó táplálás kifosztott, megérte, ez vita tárgyát nem is képezi. Tudom, oda kell figyelni, vitamint enni, regenerálódni, satöbbi satöbbi. Lehet ez vitaminhiány, legyöngült immunrendszer, maszatos karma, balszerencse áradása, romlott bonbon Forrest Gump mamájára gondolva … nem tudom.

Apasztottam, a doki segített, jó-e hormont szedni, persze nem biztos, de a lényeget megoldotta … Kell-e komolyan venni a szénanáthát, igen, most iszom a kalciumot, magnéziumot, rendes allergia elleni gyógyszer. Közben elkezdtem méregteleníteni Gyuri bácsival.

Tegnap kimenőt kaptunk a férjemmel, ma csak én egyedül, vásárolgattam, barátnővel csacsogtam … Jobban vagyok?! Igen. Volt egy félnapom a fejemben egyedül … csak lődörögni, és épp most nem hallóként még a külső zajok sem vonták el a figyelmem, a plázazaj sem zavart, és ez jó volt. Ma jó volt nem hallani, de hazaérve boldogan igyekeztem hallani a fiúkat …Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!