Készülj fel az első gyermekorvosi vizsgálatra!

Eljött a pillanat, neked kell menned a babával a gyermekorvosi rendelőbe. Felkészültél az első vizsgálatra a gyermekorvosnál? Néha egyszerűen túl sokat görcsölünk apróságokon, pedig mi lehetne ennél egyszerűbb? Felkapod a babát és mész. Vagy mégsem?

Mégsem, mert legalább egy táskát is fel kell kapnod még, és nem árt lélekben is rákészülni erre az egyszerű eseményre.

A feladat tulajdonképpen valóban egyszerű, csak anyaként néha kissé nehezen vesszük az első ilyen akadályokat. Vegyél egy levegőt, fusd át a listát, vedd ki belőle, ami nem kell, és minden rendben lesz.

Haladj lépésről lépésre!

1.)  Készítsd össze a pelenkázótáska tartalmát.

Tegyél bele tiszta pelenkát, popsitörlőt, krémet, textilpelust vagy valamit a baba alá, egy vékony takarót, ha a váróban kellene vetkőztetni és hideg van, plusz ruhát (bodyt és rugdalózót is, vagy amit épp ráadsz), vizet és némi rágcsát (neked).


Itt találsz egy táskalistát, amiből most nem kell minden, de egyébként hasznos útmutatóul szolgálhat.

2.)  Készítsd egy helyre az összes iratot, dokumentumot.

Legyen könnyen előkapható a baba TAJ-kártyája, a lakcímkártyája, a kiskönyve, a leletei, ha vannak.

3.)  Legyen nálad egy notesz, papírlapok, bármi és egy toll, ami fog is, hogy fel tudd írni, amit a gyermekorvos mond, tanácsol, utasít. Otthon utólag néha nehéz felidézni, mit is javasolt venni a patikában, a bababoltban, melyik könyvet olvasd el és melyiket ne.

4.)  Hogy elkerüld a felesleges idegeskedést, tudd meg pontosan, hová is kell menned, merre a legoptimálisabb, mennyi ideig tart odaérni, hol tudsz parkolni. Legyen nálad elegendő aprópénz, ha parkolóórába kell dobálnod.

Készülj fel, hogy fogod a babát kivenni, bevinni a táskával együtt. Ha az autós hordozót fogod kivenni, gyakorolj előbb otthon, mielőtt éles helyzetben totál felidegesíted magad egy csaton.

5.)  Fogj egy papírt és egy tollat, és írj össze minden kérdést, aggodalmat, ami csak eszedbe jut.

A legjobb, ha szép sorrendben mész végig, és kikérdezed a baba jelenlegi állapotáról, hogy mire kell számítanod a közeljövőben, és kikéred a gyermekorvos véleményét a napirendről, alvásról, szoptatásról / tápszerről, hízásról, és az esetleges lázcsillapításról, orrszívásról is.

Készülj fel az első gyermekorvosi vizsgálatra!

Kérdezd ki, mikor hová kell telefonálnod, menned, ha épp nincs rendelési idő. Mi az ügyelet száma, mit kell nekik mondani. Van olyan eset is, amikor “ráérsz” a beteg babával várni, amíg az orvos rendelni fog. Tudd meg, melyek ezek az esetek, és mikor ne húzd az időt.

Ne felejtsd el megbeszélni a legközelebbi időpontot, amikor mennetek kell. Ha nem mondaná, kérdezz rá az oltásokra, hogy mikor lesz a következő kötelező, melyik nem kötelezőt javasolja, mennyibe kerül egy ilyen oltás beadása.

Egy pillanatig se aggódj, hogy mit fog rólad gondolni. Hidd el, hallott már cifrább kérdéseket is, mint amiket te szándékozol feltenni neki.

6.)  Legvégül pedig mindig tartsd szem előtt, hogy bár egészséges rendelésre viszed a babát, oda is járnak olyanok, aki nem tökéletesen egészségesek. Egy nátha miatt nem szokás a kicsiket a betegrendelésre vinni.
Egy kilincs, egy pelenkázó megfogásával akár bacikat hurcolhatsz a kisbabád bőréhez. Ezért ne feledkezz meg a kézmosásról, mielőtt a baba kezéhez, arcához érsz.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!