Nyílt nap keretében ingyenes konzultációs lehetőséget biztosít vasárnap 10 és 16 óra között a Semmelweis Egyetem (SE) I. számú Gyermekgyógyászati Klinikája.

A budapesti, Bókay utcai intézményben a szülők kérdezhetnek a gyermekkori asztmáról, allergiáról, laktózérzékenységről, cukorbetegségről, de akár az egyszerű hasfájásról vagy a gyakori lábfájásról is, megtudhatják továbbá, hogy mit kell tenni, ha a csecsemő vagy kisgyerek elájul vagy fulladozni kezd.

Korababák

A Nyílik a Bókay elnevezésű nyílt napon a konzultációs lehetőségeken kívül lesznek gyakorlati bemutatók is, a felnőttek elsajátíthatják például a leggyakoribb otthoni balesetek sürgősségi ellátásának alapjait. Tanácsot kaphatnak egyebek mellett az újszülöttek ellátásához, táplálásához, vagy akár egészséges és diétás ételek elkészítéséhez is.

A gyerekek közben részt vehetnek a szűréseken, vagy arcfestésen, koncerten. Lesz testtömeg- és testhosszmérés, testtömegindex-kalkuláció, vérnyomásmérés, testtömegösszetétel-vizsgálat.


Az egyetem tájékoztatása szerint a programok egy része regisztrációhoz kötött, azokra a klinika weboldalán lehet jelentkezni.

A Bókay utcai gyermekklinika évente mintegy 8500 fekvőbeteget és csaknem 60 ezer járóbeteget lát el.

Forrás: MTISzólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!