A Vigantolt köztudottan adnunk kell. Pont. Legalábbis így rendelik a kórházban, külön szól a gyermekorvos, a védőnő. Pontosabban a D-vitamin kell, ami jelenleg nagyon nagy különbség. Vigantolt ugyanis még mindig nem lehet kapni, állítólag országosan, és megint csak állítólag nem is lesz.

Volt ugyan szó róla, hogy majd februárban, meg csak a végén, de a mai napon ezt mondták a gyógyszertárban (háromban egymás után), hogy nincs és nem is lesz.

Pedig elmagyarázzák, hogy miért kell a D-vitamin, felírják receptre, gondolkodni való nincs is. Fel sem merül, hogy mást adjunk helyette, kivéve, ha valaki nagyon a természetesre törekszik, vagy szükségtelennek véli, esetleg veszélyesnek. De most azokról van szó, akik szó nélkül fogják a receptet, kiváltják. Vagy jelenleg kiváltanák. Mert a receptet még itt-ott kiadják az orvosok…

Van, ahol ajánlanak helyette mást, máshol semmit. Szimplán közlik, hogy volt ugyan valami átcímkézett, külföldi (?), de most már az sincs, és úgy néz ki, nem is lesz. Ahol ajánlanak, ott általában a Vita-D Baby kapszulát mondják. 30 db kapszula helytől függően 1700Ft körül van, de láttam már 2000-ért is. Magyarul lényegesen drágább, de legalább van.

Használni egyszerű (nem mindenkinek :)), csak simán le kell csavarni, vagy tépni a kapszula végét, kinyomni a tartalmát és a kicsi szájába juttatni, lehetőleg a kapszula nélkül.


A D-vitamin azonban másra is jó, nem csak belsőleg alkalmazható. Tökéletes megoldást jelent pl. kislányoknál letapadás esetén. Egyszerű kenegetéssel a letapadás magától, fájdalom és egyéb beavatkozás nélkül felválik. Ehhez elegendő néhány csepp. Ez nyilván a kapszulával is megoldható, csak egy kicsit macerásabb megoldás. De legalább van.



22 hozzászólás

  1. orvos
    • Magdi
  2. orvos
    • Magdi

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!