Ezekben a hetekben már érezheted, hogy sok ez az egész, nagyon sok. Senki sem mondta, vagy nem hitted el, hogy nem fogsz aludni, hogy semmire sem lesz időd, magadra végképp nem. Egy 9 hetes baba anyukája vagy. 🙂 Hogy fáradt leszel, hiszen éjjel neked is szükséged lenne az alvásra.

Lenne bizony. Ha a te kisbabád éjjel egyhuzamban öt-hat órát képes aludni, nagyon szerencsés vagy. Nagyos sok baba rendszeresen ébred ebben a korban, egészségétől, pocakjától, éhségétől függően sokszor is.

A 9 hetes baba

A babád várhatóan egy nap alatt kétszer alszik hosszabban, és kb. 10 órát tölt ébren. Jó, ha már most elfogadod: akár éjjeli bagoly, akár hajnali pacsirta a babád, nagy valószínűséggel egész gyermekkorában erre számíthatsz.

Ha a te a szerencsések közé tartozol, és alhatsz éjjel, tartsd szem előtt, hogy ez egyetlen pillanat alatt megváltozhat. Na jó, kis túlzással, de elég hozzá egy betegség, egy költözés, nagy változás. Ilyenkor a baba nem romlik el, te sem csináltál semmit rosszul, csak egy változás, amit vagy tudsz kezelni, vagy el kell fogadnod.

Ne lepődj meg a nyálmennyiségen, amit a babád nyálmirigyei termelnek. Ha mindent a szájába vesz, az azt is eredményezi, hogy több nyál termelődik, mint amit képes lenyelni, a többlet pedig egyszerűen kifolyik. Ha túl soknak találod a nyálat, nyugodtan tegyél oda egy kendőt, előkét, amit jónak látsz, csak alváshoz ne felejtsd el levenni.


Ez nem azt jelenti, hogy elkezdődött a fogzás, arra még várnod kell néhány hetet, esetleg több hónapot is. A legtöbb csecsemő foga valamikor 4 és 7 hónapos kora között kezd bújni.

Ettől eltérhet természetesen a babád, jöhet a foga már három hónaposan is, és akár egy éves kora után is. A babák fogzása nem egyforma. Ritka esetben már a születéskor is látszik az első fog. 🙂

Közben tanulja az oldalra fordulást, vagy átfordulást. Ebben a korban valószínűleg képes egyik oldalára fordulni a hátáról, és oldalról vissza a hátára. A teljes átfordulásra még várni kell, ahhoz meg kell erősödniük a nyak és kar izmainak. Ehhez sokat kell a pocakjára tenned, ezzel segíted a legjobban.

9 hetes baba

Mivel egyre mozgékonyabb, “nem bír megmaradni”, ezért minden pillanatban figyelned kell arra, nehogy lepottyanjon, ne hagyd őrizetlenül még az ágy közepén sem. A babák csodákra képesek.

Tudom, hogy mondják, minden baba leesik legalább egyszer a pelenkázóról, vagy az ágyról, de ez egész egyszerűen nem igaz. Ha figyelsz, a tiéd sem fog.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!