Piszénpisze.hu  »   Anyaszemmel  »   Szoptatás  »   Elapadt a tejem – kétszer is

Hozzászólások

Elapadt a tejem – kétszer is — 14 hozzászólás

 1. Szia Magdi!
  Nekem még csak egy hete született a babám, de azt szeretném, ha minél több tejcsije lenne és egyáltalán nem akarok pótolni. Mivel császárral született, így nehezen indult be a tejcsi, ez a harmadik napja, hogy van. A reflexel nincs gond, elsőre nagyon szépen szopizott és azóta is szépen bekapja a cicit. Viszont a kórházban kapott pótlást, mivel ordított az éhségtől. Kezdetben 50g-ot, ami elég is volt az első pár napban, de ha hamar eljutottunk odáig, hogy már van olyan alkalom(főleg éjszaka) amikor kell neki akár 100g is. Összességében olyan 400-450g-ot szopizik egy nap. A mellemből viszont kezdetben volt olyan, hogy akár lejött 60g is egy ciciből, de a másikból kevesebb (10-20-30 g), de mostanában nem jön 10-10g-nál több két óránkánt, ami nagyon kevés. Olyan mintha nem nőne, ha nem csökkenne a tejcsi napról-napra. Félek, hogy ahogy megjött el is apad. Olyan mintha nem tudná utolérni a mellem a babám igényét. Tegnaptól elkezdtem 2 óránként fejni és a babának ha több összegyűlik azt adom és még mindig kell pótolnom. Ezen felül próbálom rátenni őt is többször, de ha pont lefejem és úgy ébred, akkor nincs ugye benne sok minden. Mit csináljak, hogy tudjam növelni ezt a tejmennyiséget??? Kérlek adj tanácsot! Hány óránként fejjek? Ezek között a fejések között rakjam rá a babát is, ha megy? Te hányszor fejtél egy nap? Nagyon sok erőt ad most az írásod, úgy érzem menni fog ez, de picit félek is…
  Köszönettel,Mariann

  • Még egy kérdés…:) Mikor kezd el emelkedni a tej mennyisége? Mert annyira beállt most erre a 2 óránként 20g-ra, hogy félek ettől nem tudok többet produkálni??? Rengeteget iszok, napi 1,5 l szoptatós tea, alkohol mentes sör és ásványvíz. Szerintem bőven több a 3 l-nél…

  • Túlgörcsölöld sajnos 🙁 a legrosszabb, amit tehetsz, miközben tudom, hogy ezt annyira könnyű kívülről mondani! nekem is mondták… Szoptatás vagy fejés után, ha a mell teljesen kiürült, kb 10 perc múlva kezd újra termelődni. Tehát ha pont lefejed és akkor ébred, nyugodtan tedd rá, neki a komfortérzetét is növeli. A tej elapadása 40 napig tart, még van időd bőven.
   Én “horrorfejtem”, sírtam, közben néztem a lányomat. Szerintem leginkább ez segített, az érzelmi reakció váltotta ki a tejtermelést. Ne add fel, de ha pótolnod kell, legyél vele tisztában, hogy nem vagy bűnös, vagy rossz anya! néha egyszerűen nem elég a tej.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..