Piszénpisze.hu  »   Anyaszemmel  »   Anyaság  »   Elengedés vagy mi a szösz

Hozzászólások

Elengedés vagy mi a szösz — 2 hozzászólás

 1. Jaj, Te megríkatsz! 🙂 Ne légy ennyire szomorú, ez csak éppen egy korszaka, úgy hívják, hogy dackorszak. Meg aztán négy éves kora tájára valóban fizikailag és szellemileg is egyre önállóbb, és egyre több dolgot akar maga megcsinálni.
  De ennek is lesznek ám hullámai. Lesz majd, amikor ez intenzívebb, és lesznek olyan időszakok is, amikor jobban csimpaszkodik majd Rád, mint előtte bármikor.
  Szerintem, sokat segítene Neked, ha olvasnál ebben a témában. Mérei – Binét: Fejlődéslélektan című könyve különösképpen hasznos és átsegíthet Téged a nehéz pillanatokon, drága Magdim! 🙂 <3 De van a neten is sok írás erről a korszakról, most nézem, ami segít eligazodni, átvészelni, elfogadni, hogy már nem csecsemő, hanem önálló személyiség a kislányod, ami a későbbi személyiségfejlődése szempontjából borzasztóan fontos!

  • Köszi, Timi! 🙂
   Néha kiírom a rossz pillanataimat magamból. 🙂 Tudom, hogy csak egy korszak, és igazából elképesztően büszke vagyok rá. Láttad volna tegnap a Bazilikánál a legós bácsikkal 😀 , hát bizony nagyon is önálló személyiség! Aztán elfáradt, és bújt nagyon. Szoktam olvasni is, de inkább megyek az ösztönöm után. Az első idők túl sok olvasása után rájöttem, hogy nem szabad túl sok könyvet meg írást a kezembe venni. Az ösztönöm a helyén van. (Ahogy neked is, hallgass rá bátran!)
   De az is igaz, hogy néha az ember számvetést készít, hogy jól vagy rosszul csinálja-e, csinálta-e eddig. Persze ennek sincs most még semmi értelme, majd 20 év múlva kiderül. 🙂

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..