14 hét – A terhesség második trimesztere


Ha még a babatervezés időszakában jársz, kattints a gombra, és olvasgass a terhesség előtti időszakról.

Történések

Terhesség második trimeszter
Ne vegyél készpénznek semmit, amit mások mondanak neked, amit a neten olvasol, amit a váróban hallasz. Azok mind mások történetei. …

Tünetek

Terhesség alatt lehetséges problémák
Elméletben ez a legkönnyebb három hónap a terhességedből, használd ki, ha teheted. A legtöbben ilyenkor már erősebbek és fittebbek. …

Fotógaléria

Terhesség alatti ultrahang felvételek
Küldj Te is képet a fotógalériába! Lehetnek ultrahang felvételek a terhesség bármely időszakából, jöhet kép a pocakról, babákról …


Hahó, üdv a második trimeszterben! 🙂

Elméletben ez a legkönnyebb három hónap a terhességedből, használd ki, ha teheted. A legtöbben ilyenkor már nincsenek rosszul, erősebbek és fittebbek is.
Persze a terhesség nem mindig rózsaszín, habos-babos álomvilág, ezért kellemetlenségekre is számíthatsz. Megtalálod őket minden hétnél a Tünetekre kattintva. Egy dolgot tarts mindig észben: a legtöbb rossz dolog elmúlik a szülés után.
Ha valami nagyon fáj, vagy egyéb baj van, mindig egyeztess az orvosoddal, mielőtt a gyógyszer mellett döntesz. Ne fogyókúrázz, de ne is egyél kettő helyett. Mozogj, ha lehet, segít karban tartani magad, és felkészülni a szülésre is.
Lassan a babádat érezni is fogod, ahogy mocorog a pocakodban. Ez kívülről még nem észlelhető, de próbáld bevonni a párodat is, annyira kirekesztettnek érzik magukat ilyenkor! Meséld el neki, mit érzel, és azt is, mit tudsz már a kicsiről.
Hogy a trimeszter végére már milyen nagy lesz, közel egy kiló és 35-38 centi, hogy milyen hallatlanul sokat fejlődött. Ha a harmad végén kellene a világra jönnie, lenne esélye az életben maradásra, méghozzá egészségesen.
Megtaníthatod, hogy a köldököd “célja” az, hogy apa bekiabálhasson rajta a csemetéjének, aki így születésekor már őt is fel fogja ismerni, sőt, addig is reagálni fog az ő hangjára, érintésére is.
Hallgathattok együtt zenét, beszélhettek hozzá, elmondhatjátok neki, mennyire várjátok őt.
Ne vegyél készpénznek semmit, amit mások mondanak neked, amit a neten olvasol, amit a váróban hallasz. Azok mind mások történetei, nem rólad szólnak, veled nem azok fognak megtörténni.
Hallgass az ösztönödre.

Történések és tünetek a 2. trimeszterben hétről hétre

Pocakosnaplók

Küldd el te is a naplódat heti rendszerességgel a piszenpisze @ piszenpisze . hu e-mail címre.
Várjuk szeretettel!

Hasfájós babával: ahogy túléltem az első 8 hetet – Réka

Őszintén megmondom, az első hat hétben majdnem elpusztultam. Többször akartam eret vágni magamon, megölni a férjem, kiátkozni a világból a mamákat, kinyírni az összes szomszédot és egyéb jóakarót, és elhallgattatni valahogy végre a babát… pedig szegénynek csak fájt a hasa.

28. hét – Tűnődés a császárról

A múlt hét óta, egyre többet olvasok a császármetszésről, nagyon megosztottak a vélemények, különösen akkor, ha tervezett császárról van szó. Miért van olyan érzésem a sok hozzászólást olvasva, mintha egy alantas táborba tartozó lennék majd, aki nem volt képes megszülni a gyerekét? Miért gondolják azok, akik természetes úton szülnek, hogy joguk van bírálni azokat, akik tervezett császárral szülnek? Miért gondolják ők, hogy joguk lenne azért bírálni bárkit, mert egészségügyi okból döntünk úgy, hogy így fog megszületni Ficánka?

37-38. hét – Segítség, terhes lettem!

Tudom, kicsit késeinek tűnik a felismerés, hogy terhes vagyok, de tényleg! Mindig is idegenkedtem ettől a szótól, hogy terhes. Hiszen Fickánkám sosem volt nekem teher! Annyira vártuk, annyira örültünk neki, amikor megtudtunk, hogy érkezik hozzánk. Miért kellene akkor terhesnek mondani magam? Mindig is azt mondtam, hogy kisbabánk lesz, kisbabát várok… A várandós is egy buta szó… sosem használtam. De a terhes, az szörnyű….

El vagyok veszve – Judit naplója

a beragadt koszos ködös hideg még mindig kaparja a torkom, már szeretnék egy jó nagy levegőt venni, friss, jéghideg, tiszta lélegzetvételt, ami hogy ha kinyitom a szemem, ragyogó színes langyos tavaszba köszönt …

33. hét – Csak erős idegzetűeknek…

Az eheti történet nem lesz túl szívderítő, így ha jó kedved van most, akkor inkább halaszd későbbre az olvasást. Ha rossz kedved van, akkor meg eret fogsz pattintani magadon utána, úgy hogy az sem alkalmas hangulat a naplóra. Így tulajdonképpen az alábbi sorokat senkinek sem ajánlom… 😀

23. hét – Bezzeg az én időmben

Annyi kérdés merült fel bennem, hogy mire kell majd figyelnem. Hogyan lesz majd “épeszű”, egészséges elveket valló ember belőle? Hogyan tudjuk majd megtanítani a munka, a becsület és a pénz (valós) értékére? Merre irányítsuk az életben vagy hagyjuk kibontakozni? Én a mai eszemmel tudom, hogy merre kellene mennie, haladnia az életben, hogyan legyünk okosak, hogy ezt elfogadja tőlünk?


Terhesség hétről hétre

Terhesség hétről hétre

– A heti kisokos, információs forrás –

Amelyből hétről hétre megtudhatod, mit történik odabent, mire számíthatsz te idekint, hova kell menned, mit ne csinálj, mit gondol egy férfi, nézhetsz képeket akár, kérdezhetsz, és tehetsz fel kérdést anonim módon a többi azonos hétben járó kismamának, akik ha felelnek, szintén ismeretlenek maradnak (kivéve, ha felfedik magukat).

Várunk a csapatban! Csak add meg, hányadik hétben jársz, és minden héten elküldjük neked a tudnivalókat, híreket, tapasztalatokat, ajánlott vizsgálatokat, és amire még kíváncsi vagy (csak jelezd, hogy kérdésed van).

Adataidat kifejezetten bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki senkinek. Láthatod, még a Fotógalériában is levágjuk a személyes adatokat a képekről! Vigyázunk rátok!

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

Neved:
E-mail címed:
Hányadik hétben jársz?
Megismertem az adatkezelési tájékoztatót:
Hozzájárulok, hogy a Piszénpisze.hu weboldal hírleveleket küldjön nekem:


Olvasói történetek

Noémi Franciországban kismama

“Tehát a párom francia idegenlégiós, kijöttem én is Franciaországba. Itt megtörtént az, amit én már egy éve szerettem volna. Megfogant a mi kis angyalkánk 🙂 Örültünk neki nagyon, másrészt nagy volt a pánik, nekem semmilyen papírom nem volt még! …”

Túl tökéletes apa – Edina

“Ami belőlem kikívánkozik, az nem az, hogy valami rossz, hanem pont az ellenkezője, valami túl jó. Ez a túl jó pedig a férjem, mint apa. Elég hülyén hangzik, és nem is panasz, inkább hála, másrészt van bennem egy kis féltékenység is, hogy én nem vagyok olyan jó anya, mint amennyire jó apa ő.”

Hematóma a terhesség alatt

“… közölték, hogy van egy jó nagy hematoma a petezsákom alatt, ezért pihenjek otthon, szedjek 3×2 szem MagneB6-ot és elküldtek. Ekkor a petezsákom 28×23 mm volt, a hematoma pedig 3×20 mm, majdnem akkora, mint a petezsák…”

Rita kicsi lánya

Tehát az én történetem tulajdonképpen pozitív, minden részletében, egyetlen dolgot kivéve: feleslegesen paráztattak hónapokon keresztül. Nagyon akartunk babát. Próbálkoztunk, minden lehetséges kivizsgálásra elmentünk a párommal. Mindketten egészségesek voltunk, fiatalok, erősek, nem éppen gazdagok, de több úgysem lesz felkiáltással úgy gondoltuk, hogy eljött az ideje. Az első hónapban kiborultam, amikor megláttam a pöttyöket.

Moire: Én nem érdemlem meg?

“Csak olvasok, olvaslak, meg a többieket is, közben nézem a tv-t, most lett vége az X-faktornak, és kiesett a kedvencem, Tarány Tamás. Arra gondoltam, hogy megérdemelte volna, hogy tovább jusson, ahogy előtte a kislányról is azt gondoltam, megérdemelte volna. Hiszen olyan tehetségesek, annyi szép percet tudnak adni. Amikor olvastam, hogy a kemény kezdet után a kislányod gyönyörű, egészséges és nagyon okos, azt éreztem,

Magas vérnyomással

“Katalin vagyok, 29 éves, első babás kismama. Magas vérnyomás a problémám terhesség nélkül is, de most különösen. Jelenleg a 36. héten tartok, és nagyon szeretném végig kihúzni nagyobb probléma nélkül. Két héttel ezelőtt kerültem kórházba, mert a rendszeresen szedett vérnyomáscsökkentőm ellenére a vérnyomásom 180 felett járt. Ezen a hétvégén jöhettem először haza másfél napra. …”