14 hét – A terhesség második trimesztere


Ha még a babatervezés időszakában jársz, kattints a gombra, és olvasgass a terhesség előtti időszakról.

Történések

Terhesség második trimeszter
Ne vegyél készpénznek semmit, amit mások mondanak neked, amit a neten olvasol, amit a váróban hallasz. Azok mind mások történetei. …

Tünetek

Terhesség alatt lehetséges problémák
Elméletben ez a legkönnyebb három hónap a terhességedből, használd ki, ha teheted. A legtöbben ilyenkor már erősebbek és fittebbek. …

Terhesség hétről hétre ↓
1415161718192021222324252627
Terhesség tünetei hétről hétre ↓
1415161718192021222324252627
Kilenc hónap férfiszemmel ↓
4567

Hahó, üdv a második trimeszterben! 🙂

Elméletben ez a legkönnyebb három hónap a terhességedből, használd ki, ha teheted. A legtöbben ilyenkor már nincsenek rosszul, erősebbek és fittebbek is.
Persze a terhesség nem mindig rózsaszín, habos-babos álomvilág, ezért kellemetlenségekre is számíthatsz. Megtalálod őket minden hétnél a Tünetekre kattintva. Egy dolgot tarts mindig észben: a legtöbb rossz dolog elmúlik a szülés után.
Ha valami nagyon fáj, vagy egyéb baj van, mindig egyeztess az orvosoddal, mielőtt a gyógyszer mellett döntesz. Ne fogyókúrázz, de ne is egyél kettő helyett. Mozogj, ha lehet, segít karban tartani magad, és felkészülni a szülésre is.
Lassan a babádat érezni is fogod, ahogy mocorog a pocakodban. Ez kívülről még nem észlelhető, de próbáld bevonni a párodat is, annyira kirekesztettnek érzik magukat ilyenkor! Meséld el neki, mit érzel, és azt is, mit tudsz már a kicsiről.
Hogy a trimeszter végére már milyen nagy lesz, közel egy kiló és 35-38 centi, hogy milyen hallatlanul sokat fejlődött. Ha a harmad végén kellene a világra jönnie, lenne esélye az életben maradásra, méghozzá egészségesen.
Megtaníthatod, hogy a köldököd “célja” az, hogy apa bekiabálhasson rajta a csemetéjének, aki így születésekor már őt is fel fogja ismerni, sőt, addig is reagálni fog az ő hangjára, érintésére is.
Hallgathattok együtt zenét, beszélhettek hozzá, elmondhatjátok neki, mennyire várjátok őt.
Ne vegyél készpénznek semmit, amit mások mondanak neked, amit a neten olvasol, amit a váróban hallasz. Azok mind mások történetei, nem rólad szólnak, veled nem azok fognak megtörténni.
Hallgass az ösztönödre.


Pocakosnaplók

Küldd el te is a naplódat heti rendszerességgel a piszenpisze @ piszenpisze . hu e-mail címre.
Várjuk szeretettel!

Terhesség hétről hétre