14 hét – A terhesség második trimesztere


Ha még a babatervezés időszakában jársz, kattints a gombra, és olvasgass a terhesség előtti időszakról.

Történések

Terhesség második trimeszter
Ne vegyél készpénznek semmit, amit mások mondanak neked, amit a neten olvasol, amit a váróban hallasz. Azok mind mások történetei. …

Tünetek

Terhesség alatt lehetséges problémák
Elméletben ez a legkönnyebb három hónap a terhességedből, használd ki, ha teheted. A legtöbben ilyenkor már erősebbek és fittebbek. …


TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE

– A heti kisokos, információs forrás –

Amelyből hétről hétre megtudhatod, mit történik odabent, mire számíthatsz te idekint, hova kell menned, mit ne csinálj, mit gondol egy férfi, nézhetsz képeket akár, kérdezhetsz, és tehetsz fel kérdést anonim módon a többi azonos hétben járó kismamának, akik ha felelnek, szintén ismeretlenek maradnak (kivéve, ha felfedik magukat).

Várunk a csapatban! Csak add meg, hányadik hétben jársz, és minden héten elküldjük neked a tudnivalókat, híreket, tapasztalatokat, ajánlott vizsgálatokat, és amire még kíváncsi vagy (csak jelezd, hogy kérdésed van).

Adataidat kifejezetten bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki senkinek. Láthatod, még a Fotógalériában is levágjuk a személyes adatokat a képekről! Vigyázunk rátok!

 
 
Neved:
E-mail címed:
Hányadik hétben jársz?
Megismertem az adatkezelési tájékoztatót:

Terhesség hétről hétre ↓
1415161718192021222324252627
Terhesség tünetei hétről hétre ↓
1415161718192021222324252627
Kilenc hónap férfiszemmel ↓
4567

Hahó, üdv a második trimeszterben! 🙂

Elméletben ez a legkönnyebb három hónap a terhességedből, használd ki, ha teheted. A legtöbben ilyenkor már nincsenek rosszul, erősebbek és fittebbek is.

Persze a terhesség nem mindig rózsaszín, habos-babos álomvilág, ezért kellemetlenségekre is számíthatsz. Megtalálod őket minden hétnél a Tünetekre kattintva. Egy dolgot tarts mindig észben: a legtöbb rossz dolog elmúlik a szülés után.

Ha valami nagyon fáj, vagy egyéb baj van, mindig egyeztess az orvosoddal, mielőtt a gyógyszer mellett döntesz. Ne fogyókúrázz, de ne is egyél kettő helyett. Mozogj, ha lehet, segít karban tartani magad, és felkészülni a szülésre is.

Lassan a babádat érezni is fogod, ahogy mocorog a pocakodban. Ez kívülről még nem észlelhető, de próbáld bevonni a párodat is, annyira kirekesztettnek érzik magukat ilyenkor! Meséld el neki, mit érzel, és azt is, mit tudsz már a kicsiről.

Hogy a trimeszter végére már milyen nagy lesz, közel egy kiló és 35-38 centi, hogy milyen hallatlanul sokat fejlődött. Ha a harmad végén kellene a világra jönnie, lenne esélye az életben maradásra, méghozzá egészségesen.

Megtaníthatod, hogy a köldököd “célja” az, hogy apa bekiabálhasson rajta a csemetéjének, aki így születésekor már őt is fel fogja ismerni, sőt, addig is reagálni fog az ő hangjára, érintésére is.

Hallgathattok együtt zenét, beszélhettek hozzá, elmondhatjátok neki, mennyire várjátok őt.

Ne vegyél készpénznek semmit, amit mások mondanak neked, amit a neten olvasol, amit a váróban hallasz. Azok mind mások történetei, nem rólad szólnak, veled nem azok fognak megtörténni.

Hallgass az ösztönödre.


Pocakosnaplók

Küldd el te is a naplódat heti rendszerességgel a piszenpisze @ piszenpisze . hu e-mail címre.
Várjuk szeretettel!

Terhesség hétről hétre