Utolsó 13 hét – A terhesség harmadik trimesztere


Ha még a babatervezés időszakában jársz, kattints a gombra, és olvasgass a terhesség előtti időszakról.

Történések

Harmadik trimeszter
Ne vegyél készpénznek semmit, amit mások mondanak neked, amit a neten olvasol, amit a váróban hallasz. Azok mind mások történetei. …

Tünetek

Testi és lelki gondok
Kitartás, a nagyobbik részén már túljutottál. Sokan kihasználják a lehetőséget, és az utolsó négy hetet már otthon töltik. Te hogy döntöttél? …

Terhesség hétről hétre ↓
2829303132333435363738394040+
Terhesség tünetei hétről hétre ↓
28293031323334353637383940
Kilenc hónap férfiszemmel ↓
8910

Hahó, üdv a harmadik trimeszterben! 🙂

Kitartás, a nagyobbik részén már túljutottál. Sokan kihasználják a lehetőséget, és az utolsó négy hetet már otthon töltik. Te hogy döntöttél?

Ezekben az utolsó hetekben, hónapokban célszerű összepakolni a kórházi csomagot, és mindjárt kettőt: egyet neked és egyet a babának is. Ha eddig nem tetted, szerezz be mindent, amire szükségetek lesz.
Kérdezz, olvass a szoptatással, csecsemőgondozással kapcsolatban, nehogy néhány alapvető dolog váratlanul érjen.
Készülnöd kell a szülésre is. Vannak már információid a kórházról, ahol szülni fogsz? Van szülési terved? Ha még nincs, ide kattintva találsz egy mintát.
Eldöntöttétek már, hogy apás szülés lesz esetleg? Ennél a kérdésnél mindig tartsd észben, hogy a párodnak is akarnia kell. Ha kierőszakolod, és mondjuk rosszul lesz, akkor az orvosok és nővérek figyelmét tőled és a babától fogja elvenni. Ezt érdemes alaposan átbeszélni, esetleg kiskaput hagyni, és nem megsértődni.
Ha nem lesz bent, semmi gond: éppen olyan jó apa lesz, mint amilyen jó anyák azok, akiknek elmarad az “első pillanat”, akik császárral szülnek…
És mint mindig: hallgass az ösztönödre.


Pocakosnaplók

Küldd el te is a naplódat heti rendszerességgel a piszenpisze @ piszenpisze . hu e-mail címre.
Várjuk szeretettel!


Terhesség hétről hétre

– A heti kisokos, információs forrás –

Amelyből hétről hétre megtudhatod, mit történik odabent, mire számíthatsz te idekint, hova kell menned, mit ne csinálj, mit gondol egy férfi, nézhetsz képeket akár, kérdezhetsz, és tehetsz fel kérdést anonim módon a többi azonos hétben járó kismamának, akik ha felelnek, szintén ismeretlenek maradnak (kivéve, ha felfedik magukat).

Várunk a csapatban! Csak add meg, hányadik hétben jársz, és minden héten elküldjük neked a tudnivalókat, híreket, tapasztalatokat, ajánlott vizsgálatokat, és amire még kíváncsi vagy (csak jelezd, hogy kérdésed van).

Adataidat kifejezetten bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki senkinek. Láthatod, még a Fotógalériában is levágjuk a személyes adatokat a képekről! Vigyázunk rátok!

Terhesség hétről hétre