Terhességi kiszámoló

Ezen az oldalon két kalkulátor vár rád. Az egyik egy ovulációs kalkulátor, a másik pedig egy szülési. Ez utóbbinak különlegessége, hogy segítségével megtudhatod, mikorra esnek a kötelező vagy leginkább javasolt vizsgálatok. Kiszámolhatod azt is, hogy a terhességed hetei milyen naptári dátumokra esnek. Számolj velünk!

 

1.) Ovulációs kalkulátor

Szeretnéd tudni, mikor várható (valószínűleg) a peteérésed, mely időszakban leszel fogamzásra képes?

Néhány kattintás után itt kiszámolhatod, mikor lesz a legnagyobb esélyed teherbe esni, és ha sikerül, mikorra várható a szülés. :)

Add meg az utolsó menstruációd első napját:A ciklusod általában ilyen hosszú:


Fontos tudnivaló az ovulációs kalkulátorról:

Az ovulációs kalkulátor működési elvét tekintve egyformának tekinti az összes női ciklust. Ez természetes, hiszen nem tud rólad semmit, ezért az átlagot veszi figyelembe, és az alapján számol. Átlagosnak a 14 napos luteális fázis számít. Ennek megfelelően az általad megadott menstruációs icklus első napjához hozzáadja a szintén általad megadott ciklushosszt, és abból visszaszámol 14 napot.

Az átlag a legritkább. Nem mindenkinek azonos hosszúságú a luteális fázisa, lehet néhány nap eltérés mindkét irányba. Ráadásul a ciklus hossza sem feltétlenül azonos minden hónapban, és a szervezet működését egy csomó minden befolyásolja. Ennek megfelelően ez a kalkulátor (egyik sem, ami nem személyre szabott!) nem tekinthető pontos és megbízható előrejelzésnek, esetleg támpontot adhat.

 

2.) Terhességi kalkulátor: kövesd a heteket!

Szeretnéd tudni, mikor leszel az x. hétben? Vagy a szülés várható dátumára vagy kíváncsi?

Itt az utolsó menstruációd alapján kiszámolhatod, mikor kell vizsgálatokra menned, és mikorra várható a szülés. :)

Add meg az utolsó menstruációd első napját:Többet szeretnél tudni? Add meg, hányadik heted kezdőnapjára vagy kíváncsi:


Nézd, milyen csodában lesz részed!

Csodáink – Kövess a Pinteresten is :)


inzulinrezisztencia
Ha tetszik, kattints valamelyik ikonra! Köszönöm! :)
  •  
  •  
  •  
  •  
© Copyright Piszénpisze.hu 2010 - A NEM nagykönyv szerinti kismamák és anyukák gyülekezőhelye
Az oldalon található cikkek szerzői jogvédelem alatt állnak (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes tartalom utánközlése csak a szerző írásos engedélyével lehetséges. Ez nem egy orvosi blog, a válaszok csak tájékoztatnak, de orvosi véleménynek semmiképpen sem minősülnek. Olvasd el az Adatvédelem és felhasználási feltételek c. oldalt!
Megtalálod itt: MEGAPORT Támogató partnerünk: Preventrend Diagnosztikai Központ Kft. Képek: Freedigitalphotos.net