2011. 04. 22. Nincs hozzászólás Vergilius Párkapcsolatok

Igaz ez a férfiakra és a nőkre is: sok esetben érezzük azt, hogy megfeszülünk, annyira igyekszünk jót tenni a másiknak, és az sehogyan sem elég. Gondolnánk, hogy egy apró hiba miatt történik ez? Nem az a baj, hogy a másiknak nem elég, amit adni akarunk, hanem az a baj, hogy nem azt adjuk, ami neki kell, hanem azt, amiről azt gondoljuk, hogy kell neki.

Egy párkapcsolat, de igaz lehet ez minden emberi kapcsolatra, a tévedések vígjátékává válhat egy pillanat alatt. Tenyerünkön akarjuk hordozni Kedvesünket, megadva neki mindent, amit szerintünk érdemel, sok esetben erőnkön felül, pedig Ő csak minket szeretne, olyannak, amilyenek megismert.

A mindennapokra rávetítve, és a kérdésnél maradva azt kell mondanom, nehéz a férfiak „kegyét” keresni. Egyszerűen azért, mert sok esetben, még ők sem tudják, mire is vágynak igazából. Egy vacsora, egy hétvégi program könnyen lehet teher a legjobb szándék ellenére is.

Mire vágyik a férfi, és mire a nő?De az egyszerű helyzeteken túl, azt gondolom, a kitűzött célok kapcsán is felvetődik ilyen „félreértés”. Azért dolgozunk sokat, hogy a nyaralásra legyen elég pénz. Gondolja a nő. Közben a férfi új autóra akar spórolni. Amikor a pénz már megvan, ott a kellemetlen érzés mindkét félben. Mindenki a saját elképzelését dédelgette a kezdetektől.
Hiába mondta a férfi hónapokkal azelőtt, hogy milyen jó lenne a tengerparton nyaralni, ha igazából nem erre vágyott. Hiába spórolt a nő, lemondva sok mindenről, azért, hogy a párjával tölthessen egy hetet a tengernél, kikapcsolva, feledve minden gondot, ha igazából a férfi nem akar nyaralni.

Egy régi beidegződés visz minket tévútra. Az, hogy nem kérdezzük meg, mit is szeretne a másik. A meglepetés néha éppen az ellenkező hatást éri el, mint szeretnénk.
Persze nekünk, férfiaknak is részünk van az ilyen helyzetek kialakulásában. Túl azon, hogy nem mondjuk meg, mit szeretnénk ebédre (de elvárjuk, hogy a feleségünk kitalálja azt, amit mi sem tudunk) elhúzzuk a szánkat, ha nem sikerül a gondolatolvasás.

Nem is hasonlítok az ideáljára! :(

A tárgyias, gyakorlati tételeken kívül van még egy terület, ami ilyen tévedésekre adhat lehetőséget. Ez a férfi „nő ideálja”.

Ideál?Ahogy múlik az idő, a nő úgy érzi, a kapcsolat ellaposodásának Ő az oka. Pótléknak érzi magát. Fél, hogy a férfi azért van mellette, mert nincs jobb. Ilyenkor szokott az következni, hogy a nő megpróbálja kideríteni, milyen is a férfi valódi nőideálja, és ha megtudja, igyekezni fog megfelelni annak. Ügyes kérdésekkel igyekszik rájönni, milyen tulajdonságok, milyen külső jegyek tetszenek a férfinak. Ha a férfi óvatlan, könnyen azon veheti észre magát, hogy a felesége átváltozik egy olyan nővé, akit nem hogy megszeretni, de látni is képtelen.

Azt gondolom, nyílt tévhit, hogy minden férfinak a szőke, vékony, magas, telt keblű nő az ideálja. Ha nem így lenne, most lerántom a leplet. Igen. Minden férfi megnézi az ilyen képekkel kitűnni akaró újságok címlapját, talán még bele is lapoz, de aztán elteszi és továbblép. Miért? Azért, amiért megnézi a tűzpiros, olasz sportkocsit, és mégsem veszi meg. Nem, nem a vételár miatt. Azért, mert egy mutatós darab, szép a szemnek, de nem tudnánk vele mit kezdeni hosszútávon. Nem a mi világunk. Nézhetjük a költségvonzatát, a kihasználatlanságot, azt, hogy nem praktikus, és végtelen a sor. Nem kifogások ezek, hanem tények.

Egy férfi pontosan tudja, hogy a külcsín nem egyenlő a belbeccsel, sőt, fordítottan arányosak. Fiatal korában mindenki elálmodozik erről vagy éppen arról, aztán, ha szerencséje van, ki is próbálhatja. Ahogyan az autóknál, úgy a nőknél is. Húsz évesen az ember szívesen jár bulizni a haverokkal, élvezi az irigy tekinteteket a csinibaba miatt, akinek a nevére sem fog emlékezni holnap. De ahogy „benő a fejünk lágya”, már nem vonzó az ilyen élet. Idő kell ahhoz, hogy letisztuljanak az elképzelések. Milyen embert akarunk, milyen külső jegyeket tartunk fontosnak.

Persze, mint minden területen, itt is kötünk kompromisszumokat. De mindaddig, amíg azok nem válnak megalkuvássá, egy természetes folyamatról beszélünk. A férfiak azért választják azt, akit választanak, mert megtalálják azokat a tulajdonságokat benne, amik fontosak a számukra. Ezért hiszem azt, hogy hiba a nők részéről, ha meg akarnak felelni egy olyan ideál képnek, amikre a férfiak igazából nem is vágynak.
A természetes szépség sokkal több irigy pillantást eredményez, mint a mesterkélt!


Ha tetszik, kattints valamelyik ikonra! Köszönöm! :)
  •  
  •  
  •  
  •