Hall vagy nem hall? És mennyire?

2013. 06 .14. Nincs hozzászólás Magdi Mit kell tudnia?

Teljesen természetesnek tűnik, hogy a kisbaba, akit az orvosok születésekor egészségesnek nyilvánítottak, minden szempontból valóban tökéletes. Tehát a hallásával sincs, sőt nem is lesz gond. Pedig nem árt figyelni erre is.

Mit tud a baba 4-8 hetesen?

2013. 01 .06. Nincs hozzászólás Magdi Mit kell tudnia?

Ez mindig érdekes, még akkor is, ha ésszel tudjuk, hogy nem egyformán fejlődnek, mindig vannak eltérések. Mégis érdekel, tudni akarjuk, felmérjük, összehasonlítjuk, büszkék vagyunk, aggódunk… anyák vagyunk. :) Tehát: a második hónapról.

Mit tud a baba 1-4 hetesen?

2013. 01 .05. Nincs hozzászólás Magdi Mit kell tudnia?

Az újszülött és az egy hónapos baba között már látványos a különbség. Változik külsőleg, fejlődik tudásban. Amikor a baba tudományát elemezzük, hasonlítjuk össze más babáéval, észben kell tartani, hogy nem egyformák. Van, amit a legtöbb baba tud már, van olyan, amit csak minden második, és olyan is, amire csak néhány baba képes. Mind rendben van.

Mit tud a babád azonnal?

2012. 08 .25. Nincs hozzászólás Magdi Mit kell tudnia?

Talán tudod, hogy a babáknak egy csomó reflexük van. Akaratlan mozgások, némelyek spontán lépnek fel, mások válaszok a mi tevékenységünkre, a fennálló körülményekre. A reflexek fontosak, segítségükkel azonosítani lehet a normális agyi és idegi aktivitást. Bizonyos reflexek csak a fejődés egy bizonyos szakaszában vannak jelen.

© Copyright Piszénpisze.hu 2010 - A NEM nagykönyv szerinti kismamák és anyukák gyülekezőhelye
Az oldalon található cikkek szerzői jogvédelem alatt állnak (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes tartalom utánközlése csak a szerző írásos engedélyével lehetséges. Ez nem egy orvosi blog, a válaszok csak tájékoztatnak, de orvosi véleménynek semmiképpen sem minősülnek. Olvasd el az Adatvédelem és felhasználási feltételek c. oldalt!
Megtalálod itt: MEGAPORT Partnerünk: DIGITÁLIS BABANAPLÓ Képek: Freedigitalphotos.net